
Attachment to SR Letter 21-12

Attachment A: Answers to Frequently Asked Questions on the Transition Away from 
LIBOR

Effective July 29, 2021

Page 1

Regulatory Capital Rule FAQs on LIBOR transition

FAQ Topics:

1) Redemption or reissuance of regulatory capital instruments

Question: Would replacing or amending the terms of a capital instrument to transition 
from the London Interbank Offered Rate (LIBOR) to another reference rate or rate 
structure be considered an issuance of a new instrument under the capital rule (12 CFR 
217) for purposes of the eligibility criteria for regulatory capital?

Answer: The Board of Governors of the Federal Reserve System (Board) does not 
consider the replacement or amendment of a capital instrument that solely replaces a 
reference rate linked to LIBOR with another reference rate or rate structure to constitute 
an issuance of a new capital instrument for purposes of the capital rule. If changes in the 
terms of the replacement or amended capital instrument solely relate to the adoption of 
the new reference rate or rate structure, and there are no substantial differences from the 
original instrument from an economic perspective, the replacement or amended 
instrument would not be considered a new instrument for purposes of the eligibility 
criteria for regulatory capital. In this case, for purposes of the capital rule, the 
replacement or amended instrument would retain the maturity of the original instrument.

A Board-regulated institution that replaces or amends the terms of a capital instrument to 
transition from LIBOR should support its determination with an appropriate analysis that 
demonstrates that the replacement or amended instrument is not substantially different 
from the original instrument from an economic perspective. The Board may request that 
the Board-regulated institution provide this analysis. Considerations for determining that 
a replacement or amended capital instrument is not substantially different from the 
original instrument from an economic perspective could include, but are not limited to, 
whether the replacement or amended instrument has amended terms beyond those 
relevant to implementing the new reference rate or rate structure.

2) Regulatory capital instruments with changing distribution rates

Question: For purposes of the eligibility criteria for regulatory capital, would replacing or 
amending the terms of a capital instrument to transition from the London Interbank 
Offered Rate (LIBOR) to another reference rate or rate structure be considered creating 
an incentive to redeem the instrument under the capital rule (12 CFR 217)?
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Answer: The Board does not consider the replacement or amendment of a capital 
instrument that solely replaces a reference rate linked to LIBOR with another reference 
rate or rate structure to constitute creating an incentive to redeem, as long as the 
replacement or amended capital instrument is not substantially different from the original 
instrument from an economic perspective. For example, amending the credit spread 
solely to reflect the difference in basis between LIBOR and the replacement reference 
rate and not adjusting for changes in the credit quality of the issuer would not result in 
creating an incentive to redeem the capital instrument.

A Board-regulated institution that replaces or amends the terms of a capital instrument to 
transition from LIBOR should support its determination with an appropriate analysis that 
demonstrates that the replacement or amended instrument is not substantially different 
from the original instrument from an economic perspective. The Board may request that 
the Board-regulated institution provide this analysis. Considerations for determining that 
a replacement or amended capital instrument is not substantially different from the 
original instrument from an economic perspective could include, but are not limited to, 
whether the replacement or amended instrument has amended terms beyond those 
relevant to implementing the new reference rate or rate structure.
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Total Loss-Absorbing Capacity (TLAC) FAQs on LIBOR transition

FAQ Topics - U.S. GSIBs, Subpart G of Regulation YY:

3) Exchange or amendment of eligible debt securities

Question: If a global systemically important BHC (GSIB) exchanges or amends an 
“eligible debt security”(12 CFR 252.61) to transition from the London Interbank Offered 
Rate (LIBOR) to another reference rate or rate structure, would that be considered an 
issuance of a new debt security for purposes of the eligibility criteria for the TLAC rule 
or a continuation of the original “eligible debt security”?

Answer: For purposes of Subpart G of the Board's Regulation YY, if a GSIB conducts an 
exchange of eligible debt securities or amends such securities' terms in order to replace 
outstanding debt securities that reference LIBOR with debt securities that contain a 
substantially equivalent reference rate or other rate structure, and no other changes are 
made to the debt securities, the replacement or amended debt securities are not 
considered newly issued debt securities. The GSIB may treat the replaced or amended 
debt securities as if they were the originally outstanding debt securities that referenced 
LIBOR, rather than treating the debt securities as new debt securities issued on the date 
of the exchange or amendment. In this case, for purposes of Subpart G of the Board's 
Regulation YY, the exchanged or amended debt securities would retain the maturity of 
the original eligible debt securities.

A GSIB that exchanges an eligible debt security or amends such security's terms to 
transition from LIBOR should support its determination with an appropriate analysis that 
demonstrates that the replacement or amended security is not substantially different from 
the original security from an economic perspective. The Board may ask the GSIB to 
provide the analysis upon request. Considerations for determining that a replacement or 
amended eligible debt security is not substantially different from the original security 
from an economic perspective could include, but are not limited to, whether the 
replacement or amended instrument has amended terms beyond those relevant to 
implementing the new reference rate or rate structure.

4) Exchange offers of eligible debt securities for LIBOR replacement purposes

Question: May a global systemically important BHC (GSIB) conduct an exchange or 
tender offer for securities issued by the top-tier GSIB directly with third party holders in 
order to facilitate the GSIB's transition away from U.S. dollar (USD) LIBOR?

Answer: The Board encourages GSIBs to transition away from USD LIBOR as soon as 

practicable, and in any event by December 31, 2021. If a GSIB's exchange offer of 

securities issued by the top-tier GSIB directly to third party holders would facilitate such [continued on the next page]
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a transition, and is subject to appropriate limitations, such a transaction would not be 
inconsistent with the purposes of Subpart G of the Board's Regulation YY to enhance 
GSIB resolvability. Therefore, staff would not recommend that the Board take an 
enforcement action if a GSIB were to enter into such a transaction where the following 
conditions are satisfied:

1. The exchange offer will occur prior to the date that the relevant USD LIBOR tenor ceases 
to be published or becomes nonrepresentative and is for the purpose of exchanging 
legacy securities to facilitate the transition of the GSIB away from USD LIBOR;

2. Under the exchange offer, the period for which the GSIB will be subject to a legal 
obligation to settle a contract with tendering holders will be five business days or less;

3. The amount of securities covered by the exchange offer will not exceed the lesser of 5 
percent of the GSIB's total risk-weighted assets and 2.5 percent of the GSIB's total 
leverage exposure; and

4. The GSIB will be well capitalized and in compliance with the Board's liquidity coverage 
ratio rule at the time the GSIB commences the exchange offer.
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FAQ Topics - Covered IHCs, Subpart P of Regulation YY:

1) Exchange offers of eligible covered IHC debt securities for LIBOR replacement purposes

Question: If a covered IHC exchanges or amends an “eligible covered IHC debt 
security” (12 CFR 252.161) to transition from the London Interbank Offered Rate 
(LIBOR) to another reference rate or rate structure, would that be considered an issuance 
of a new debt security for purposes of the eligibility criteria for the TLAC rule or a 
continuation of the original “eligible covered IHC debt security”?

Answer: For purposes of Subpart P of the Board's Regulation YY, if a covered IHC 
conducts an exchange of eligible covered IHC debt securities or amends such securities' 
terms in order to replace outstanding debt securities that reference LIBOR with debt 
securities that contain a substantially equivalent reference rate or other rate structure, and 
no other changes are made to the debt securities, the replacement or amended debt 
securities are not considered newly issued debt securities. The Covered IHC may treat 
the replaced or amended debt securities as if they were the originally outstanding debt 
securities that referenced LIBOR, rather than treating the debt securities as new debt 
securities issued on the date of the exchange or amendment. In this case, for purposes of 
Subpart P of the Board's Regulation YY, the exchanged or amended debt securities 
would retain the maturity of the original eligible covered IHC debt securities.

A covered IHC that exchanges an eligible covered IHC debt security or amends such 
security's terms to transition from LIBOR should support its determination with an 
appropriate analysis that demonstrates that the replacement or amended security is not 
substantially different from the original security from an economic perspective. The 
Board may ask the covered IHC to provide the analysis upon request. Considerations for 
determining that a replacement or amended eligible covered IHC debt security is not 
substantially different from the original security from an economic perspective could 
include, but are not limited to, whether the replacement or amended instrument has 
amended terms beyond those relevant to implementing the new reference rate or rate 
structure.

2) Exchange offers of eligible covered IHC debt securities for LIBOR replacement purposes

Question: May a resolution covered IHC conduct an exchange or tender offer for 
securities issued by the resolution covered IHC directly with third party holders in order 
to facilitate the resolution covered IHC's transition away from U.S. dollar (USD) 
LIBOR?

Answer: The Board encourages covered IHCs to transition away from USD LIBOR as 

soon as practicable, and in any event by December 31, 2021. If a covered IHC's 

exchange offer of securities issued by the top-tier covered IHC directly to third party 

holders would facilitate such a transition, and is subject to appropriate limitations, such a [continued on the next page]
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transaction would not be inconsistent with the purposes of Subpart P of the Board's
Regulation YY to enhance covered IHC resolvability. Therefore, staff would not 
recommend that the Board take an enforcement action if a covered IHC were to enter into 
such a transaction where the following conditions are satisfied:

1. The exchange offer will occur prior to the date that the relevant USD LIBOR tenor ceases 
to be published or becomes nonrepresentative and is for the purpose of exchanging 
legacy securities to facilitate the transition of the GSIB away from USD LIBOR;

2. Under the exchange offer, the period for which the covered IHC will be subject to a legal 
obligation to settle a contract with tendering holders will be five business days or less;

3. The amount of securities covered by the exchange offer will not exceed the lesser of 5 
percent of the covered IHC's total risk-weighted assets and 2.5 percent of the covered 
IHC's total leverage exposure; and

4. The covered IHC will be well capitalized and, if applicable, in compliance with the 
Board's liquidity coverage ratio rule at the time the covered IHC commences the 
exchange offer.


